Interview wildebras

Gepubliceerd op 25 februari 2021 om 19:46

Hoi iedereen,

Zoals jullie wel weten doen wij mee met de wwf rangerclub challenge en de opdracht van deze keer was buiten spelen. Toen we dit hoorden dachten we meteen aan wildebras. Dus hebben we een interview afgenomen met wildebras.  Zie hieronder voor meer.

Wat is wildebras?

Wildebras is een project dat kinderen weer zelfstandig buiten wil doen spelen. Dat wil zeggen zonder dat mama of papa zegt: "Pas op!" of  "Dat mag niet!" Of “Dat is gevaarlijk!"  Wij willen een plek zijn waar dat even niet zo is en jullie zelf kunnen uittesten of iets een goed idee is of niet. Wij houden wel een oogje in het zeil en geven jullie tips als dat nodig mocht zijn... Wij helpen kinderen ook graag dromen en helpen hen graag bij het uitwerken of bouwen van hun eigen bouwsel of idee.

Wat doen jullie precies allemaal?

Wat we doen met Wildebras, das een goede vraag en niet onder één noemer te vangen. 

Wij willen jullie vooral zoveel mogelijk de kans geven om buiten en in de natuur te spelen en zelf dingen te maken:

Enkele voorbeelden:

Wij bouwen Clubhuizen in de stad samen met de buurt.

We geven workshops bvb vuur maken, zeepkisten of dammen bouwen. 

We hebben ook een jaarlijkse modderdag. 

Daarnaast nemen we de kinderen soms mee op expeditie naar onbekende plekjes.

En we baten de Wildernis uit, die kennen jullie natuurlijk al.

Ons hoofdkwartier waar je alles mag wat thuis of op school meestal niet kan….

 

Waarom hebben jullie Wildebras opgericht? Wat willen jullie hiermee bereiken?/ hoe en wanneer zijn jullie ermee begonnen?

 

Hoe we er zelf zijn aan  begonnen? 

Vroeger speelden wij ook altijd buiten. Er waren toen ook nog geen smartphones, iPads of Netflix. En we hebben daar zo’n goede herinneringen aan over gehouden dat we jullie dat ook niet willen ontzeggen.

Wij hebben ondertussen zelf ook kinderen en/of neefjes van jullie leeftijd. Dus toen die begonnen op te groeien vonden we natuur en wild spel belangrijk voor hen. We hebben ons daar dan even in verdiept, boeken gelezen, inspirerende plekken bezocht en vooral gekeken naar wat de kinderen zelf doen en fijn vinden. En zo is  Wildebras dan ontstaan. Eigenlijk op vraag van de Stad Kortrijk omdat zij het belangrijk vonden wat wij voor de kinderen aan het doen waren. En vooral omdat ze onze illegaal :) gebouwde boomhut hadden ontdekt en er stiekem toch een beetje fan van waren. 

En zo werd Wildebras geboren begin 2016.

Hier meer info over die boomhut: https://www.lzsb.be/bmht-c7v

 

Loopt het een beetje zoals in gedachten?

Ja het loopt wel goed, we zouden er wel nog meer tijd in willen stoppen in de toekomst, zodat we alles nog veel meer kunnen doen. Dus gaan we op zoek naar extra vrijwilligers en wat extra centjes.

Zijn er al eens ongelukken gebeurd? 

Nog geen ongelukken wel veel schrammen en heel veel vuile kleren. 

Dat laatste vinden de Wildebrassers helemaal niet erg. De mama’s en de papa’s?  Ja die hebben misschien wel wat meer werk met de was, maar dat vinden ze NIET ERG!  ;)

 

Voor meer foto's bekijk de website en facebook van wildebras ;) 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb