Earth hour & Earth day

Gepubliceerd op 13 mei 2021 om 17:01

Earth hour

 

Earth is engels voor aarde en hour is engels voor uur.

 

Wisten jullie dat op zaterdag 27 maart 2021 om 20u30 het earth hour was? Earth hour wil zeggen dat je een uur lang alle lichten uitdoet en een symbolische spotlicht zet op de natuur. Met andere woorden even stilstaan en alle aandacht geven aan de natuur en het klimaat. Wisten jullie trouwens dat heel veel diertjes in de war geraken door al de extra lichten die wij aansteken. 

 

We hebben lantaarntjes gemaakt. En zijn een wandeling gaan maken met de lantaarntjes. De lantaarntjes gingen spijtig genoeg snel uit door de wind. 

We zijn hier in de buurt gaan wandelen bij de Markebeek hier te Marke (Kortrijk). Zoals je in onze ander blog kan lezen, is het niet de eerste keer dat wij een wandeling maken in het donker. Het is best leuk om doen. Spijtig genoeg is het moeilijk om echt donkere plekjes te vinden hier in België. 



Earth day (dag van de aarde)

Op 22 april 2021 was het Earth day, met onze school hebben we meegedaan. Er waren verschillende klassen die plastiek gingen opruimen. Er was een klas die planten ging planten, er was ook een klas die een toneeltje maakte over Earth day

Met Earth day vragen we heel veel respect voor de aarde.




Ecotiers Trees, Sien, Tuur en onze mama

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.